Blue Flower

Bij het bezoeken van onze website, wordt er een "cookie" op uw computer geplaatst.

Wij zijn een groep enthousiaste mensen die als hobby LOTUS® beoefenen.

U kunt op de site enkele mediaberichten van ons vinden. In deze mediaberichten kunnen foto's getoond worden die zijn gemaakt van / met gegrimeerde verwondingen en kunnen als schokkend ervaren worden. Helaas hebben we moeten besluiten om de foto's  van ons zelf m.b.t. oefeningen en of trainingen van de site te halen. Er werd misbruik gemaakt van de foto's.

 

Een LOTUS®-slachtoffer

Een LOTUS®-slachtoffer is iemand die na het behalen van het eenheidsdiploma EHBO zich heeft toegelegd op het uitbeelden van letsels en verwondingen. Hiervoor is de opleiding LOTUS® ontwikkeld door het Oranje Kruis. LOTUS® staat voor Landelijke Opleiding Ter Uitbeelding Slachtoffers. 

Inzet bij oefeningen.

De LOTUS®-slachtoffer kan ingezet worden bij Oefeningen / Scholingen van Brandweer / Ambulance / Politie / GHOR / EHBO / BHV / Ziekenhuizen / Rampenoefeningen. Voor een volledige beschrijving van een LOTUS® kunt u via de link in het menu bekijken.

Onze vereniging.

Onze vereniging heeft een diversiteit aan leden, waaronder er zijn: EHBO-instructeurs, Brand-instructeurs, Brandweer lieden, Ambulance verpleegkundige, Medisch docent (vacant) en LOTUS®-studieleiders. Daarnaast hebben we een aantal leden die zich gespecialiseerd in de diverse onderdelen.

Wat kunt u verwachten van ons.

In onze vereniging zijn er leden die zich onder andere gespecialiseerd hebben in het uitbeelden van Brandwonden, letsels t.b.v. de ambulancezorg en visueel gehandicapten.

Alle leden kunnen de gewenste letsels grimeren en uitbeelden. Een en ander zoals beschreven in het LOTUS®-leerboek of het EHBO-boek.

Wilt u enkele of meerdere LOTUS®-slachtoffers inhuren dan kunt u dit doen via de contactpagina. Hier kunt u de coördinator benaderen. Deze kan u precies vertellen wat de voorwaarden zijn voor een LOTUS®-slachtoffer in te huren en wat u van ons mag verwachten. 

Geïnteresseerd geraakt om zelf LOTUS® te worden?

Mocht u geïnteresseerd geraakt zijn om zelf LOTUS®-slachtoffer te worden, neem dan eens contact met het secretariaat op. Deze kunnen u uitgebreid inlichten over de mogelijkheid en voorwaarden om een LOTUS®-slachtoffer te worden.